Link to English site of Bellapais Hotel Ambelia Village  Link to German site of Bellapais Hotel Ambelia Village  Link to Dutch site of Bellapais Hotel Ambelia Village  Link to Turkish site of Bellapais Hotel Ambelia Village 

About Hotel Ambelia Village

PictureAmbelia Village is een pittoresk hotel en vakantiedorp, gelegen in het Vijfvinger gebergte in Noord-Cyprus. Ons vakantiecomplex ligt tegen de heuvels op ongeveer 350 meter boven zeeniveau. Vanaf ieder balkon en terras in het dorp kunt u genieten van het uitzicht op de noordelijke kustlijn van Cyprus en op Kyrenia (Girne), een schitterend havenstadje dat zich zo'n zes kilometer ten westen van Ambelia bevindt. Met de zee voor u en de bergen achter u, voelt u zich in Ambelia omgeven door de natuur.


Ambelia Village is een ideale uitvalsplaats voor wandelaars. Net buiten het dorp bevindt zich een netwerk van wandelpaden die de bergen in leiden. Voor de natuurliefhebbers onder u betekent de lente in Cyprus een paradijs voor vogelaars en voor liefhebbers van wilde bloemen. In de bergen en langs de kant van de weg vindt u orchideeen, cyclamen, irisen, bergrozen en anemonen.

hiking-map

walking-trail

Op vijf minuten loopafstand van Ambelia ligt het historische plaatsje Bellapais (Beylerbeyi) dat u mogelijk kent door Lawrence Durrel's boek "Bitter Lemons" . PictureIn Bellapais bevindt zich een 13e eeuws Gothisch klooster dat als een van de meest spectaculaire locaties dient voor klassieke concerten, opera's en muziekfestivals. Het klooster biedt een unieke atmosfeer voor deze culturele evenementen, waarvan de meeste in het voor- en najaar plaatshebben.

Vergeet niet om tussen het ontdekken van 9000 jaar cultuur en historie door, zo af en toe een duik in ons zwembad te nemen. U kunt luieren op het terras, een verfrissende duik nemen, wat eten in ons restaurant of afkoelen met een ijskoude Brandy Sour.

We zijn er trots op dat ons restaurant in de loop der jaren een bijzonder goede reputatie heeft opgebouwd en het gehele jaar door zowel door de "eilanders" als door onze eigen gasten druk wordt bezocht. Onze chef-kok houdt indien u wenst rekening met ieder mogelijk dieet. PictureOok voor vegetariers is een uitgebreid menu aanwezig dat dagelijks wordt aangepast aan wat uit onze eigen tuin aan de keuken wordt aangereikt. Gedurende de gehele dag kunt u snacks of een lichte lunch bestellen, terwijl u 's avonds kunt kiezen uit een selectie aan Cypriotische en internationale gerechten. Al wat u eet, wordt vers bereid met als basis de organisch geteelde groenten uit onze tuin die wij u graag laten zien. Indien u wenst kunt u, ook al heeft u half-pension geboekt, toch een a la carte avondmaal bestellen tegen een kleine meeerbetaling. Picture

De unieke locatie en alle mogelijkheden die Ambelia Village te bieden heeft, hebben een onweerstaanbare aantrekkingskracht op vakantiegangers van alle leeftijden. Het spijt ons daarom u te moeten melden dat ons dorp door zijn ligging tegen de heuvels wat minder geschikt is voor mindervalide en minder mobiele vakantiegangers.

Of u het platteland wilt verkennen of wilt shoppen in de drukke straten van Kyrenia; of u zich wilt vermaken aan het zwembad of de ruines van Kruisridder kastelen wil beklimmen; of u wilt genieten van een rustige, ontspannen avond op ons restaurant terras of wilt uitgaan in de stad, Ambelia is er voor u!
English   German   Turkish   Dutch   French   Greek  

Ons team in Ambelia Village is Europees en samen spreken we vloeiend zes talen.

Een van ons heeft een verpleegkundige achtergrond zodat we, indien nodig, met medische noodgevallen kunnen omgaan.Picture PictureAmbelia-Logo