Link to English site of Bellapais Hotel Ambelia Village  Link to German site of Bellapais Hotel Ambelia Village  Link to Dutch site of Bellapais Hotel Ambelia Village  Link to Turkish site of Bellapais Hotel Ambelia Village 

Veel Gestelde Vragen

Hoe ver is het van Ambelia naar de verschillende toeristische trekpleisters?

Het dorpje Bellapais ligt op vijf minuten loopafstand van Ambelia. Zes kilometer ten westen van Ambelia ligt Kyrenia (Girne), het havenstadje dat ook wel bekend staat als de parel van Cyprus. Het dichtstbijzijnde strand ligt op ongeveer acht kilometer afstand, maar als u de wat rustiger schildpad stranden wilt bezoeken dan liggen deze zo'n 15 kilometer verder naar het oosten. De hoofdstad van Cyprus, Nicosia (Lefkosa) bevindt zich op dertig kilometer van Ambelia..

Wat is de dichtstbijzijnde luchthaven?

Vanaf Ambelia is het 37 kilometer naar Ercan Airport.

Heb ik een visum nodig?

Nee. U hoeft geen visum aan te schaffen om Noord Cyprus te kunnen bezoeken, maar u heeft wel een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart nodig. Indien u geen Noordcypriotisch stempel in uw pas wenst, kunt u bij de pascontrole vragen om het stempel op een apart blad te zetten.

Wanneer worden we geacht te betalen?

Indien u een reservering wenst te maken voor accommodatie, vragen we een betaling vooraf van 25% - non-refundable -om uw boeking te bevestigen. Betaling kan plaatsvinden per creditcard. Het resterende bedrag kunt u ter plekke bij ons in Ambelia voldoen.

Hoe kunnen we betalen?

  • Creditcards
  • Cash geld

(Voor creditcards brengen wij de normale wisselkoers in rekening)

Wat voor soort geld hebben ze op Noord Cyprus?

De Noordcypriotische valuta is de Turkse Lira (TL). Maar ook Euro's, Britse ponden en Amerikaanse Dollars worden op de meeste plaatsen geaccepteerd. U vindt bij de meeste banken wel een geldautomaat waar u met uw creditcard of bank- of giropas geld kunt ophalen. Wij raden u ten zeerste aan geen Turkse Lira's in Nederland of Belgie aan te schaffen, aangezien dit een zeer dure aangelegenheid is!

Kan de keuken in Ambelia rekening houden met mijn dieet?

Jawel. Onze chef-kok zal graag met uw wensen rekening houden.

Moet ik een reisverzekering afsluiten met extra dekking voor medische kosten?

De meeste reizigers vinden een goede reisverzekering altijd raadzaam. De medische voorzieningen op Noord Cyprus zijn goed, en de meeste medicijnen zijn bij de lokale apotheek verkrijgbaar.

Wat is het voltage voor elektrische apparatuur en hoeveel pinnetjes zitten er aan de stekkers?

De elektriciteit is 240 volt en de stekkers hebben net zoals in Engeland drie pinnetjes.

Is het aan te raden om een auto te huren?

Ongetwijfeld ja. Een huurauto bespaart u veel tijd en geeft u de vrijheid om wanneer u wilt waar dan ook naartoe te gaan. We kunnen vooraf voor u een auto regelen, iets wat we om teleurstellingen te voorkomen ten zeerste aanraden. Op Cyprus wordt links gereden!

Hoe is het weer?

U kunt in Cyprus genieten van het Middelandse Zee klimaat. In de winter hebben we af en toe last van bewolking en kou, maar in de zomer hebben we volop zon. Als de zomer op haar hoogtepunt is, is het in Ambelia door de wat hogere ligging tegen de heuvels vaak wat koeler dan beneden aan de kust.

Wat is een goede reisgids voor Noord Cyprus?

Bij de meeste goede boekwinkels kunt u de volgende reisgidsen wel bestellen:

  • Albrecht, Peter-Juergen. North Cyprus; A Travel Book, London, 1994
  • Darke, Diana. Guide to North Cyprus, Bucks, 1993
  • Schmidt and Worley Jnr.. North Cyprus; A Complete Guide, London, 1991

Moeten we onze eigen handdoeken en ons eigen beddengoed meebrengen?

Nee. Iedere studio en villa beschikt over haar eigen handdoeken en beddengoed. Denk er wel aan om uw eigen strandlakens mee te brengen!
Top   Top   Top
Ambelia-Logo